Please follow and like us

Είναι ευρέως γνωστή η φράση του αρχαίου τραγικού ποιητή μας Αισχύλου «Έργω κ’ ουκέτι μύθω», δηλαδή με έργα κι όχι με λόγια.

Στην σημερινή εποχή είναι άξιο απορίας κατά πόσο μπορεί αυτό να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς μας.

Σίγουρα υπάρχουν πολιτικοί με ήθος, με σθένος, με έντονα τα αισθήματα φιλοπατρίας και δίνουν συνεχώς το παρών στον τόπο τους, αφουγκραζόμενοι τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα των συμπολιτών τους. Αυτοί βέβαια είναι λίγοι, αλλά εμφανείς. Και απέχουν μακράν από τον τίτλο του επαγγελματία πολιτικού.

Για τον νομό της Ηλείας μας, που είναι ένας τόπος πλούσιος, με υπόβαθρο και ιστορία, ξεχωρίζει η παρουσία του Βουλευτή, κυρίου Μάκη Μπαλαούρα.

Η προσφορά του στον τόπο μας και την ιδιαίτερη Πατρίδα του είναι ανεκτίμητη.

Ας αναφέρουμε ορισμένα πρόσφατα σημαντικά κατορθώματα του ιδίου για τον νομό μας, καθώς είναι τεράστιο το έργο του.

 • Επαναλειτουργία των Υποθηκοφυλακείων της Ηλείας, αλλά και όλης της χώρας.
 • Μπήκε στις ράγες η ανάπλαση του εγκαταλειμμένου παράδεισου Καϊάφα που θα καταστεί πόλος οικοτουριστικής έλξης. Τα οικονομικά οφέλη από την επαναφορά στη ζωή του Καϊάφα, θα είναι εξαιρετικά σημαντικά για Ζαχάρω και Κρέσταινα, αλλά και για την Ολυμπία.
 • Παράλληλα προχωρούν τα έργα εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών της λιμνοθάλασσας του Καϊάφα (ύδρευση, ενέργεια, αποχέτευση και αντιπυρική προστασία).
 • Προβλέπονται επίσης έργα βελτίωσης της πρόσβασης, της κυκλοφορίας, της περιήγησης και της εξυπηρέτησης των επισκεπτών.
 • Τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της κατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος
 • Χρήματα σε Δήμους χωρίς κομματικές προτιμήσεις, που είχαν χρόνια να δουν για την αναβάθμιση των περιοχών τους, με δρόμους, σχολεία, αθλητικές υποδομές.
 • Κοινωνικό ΟικιακόΤιμολόγιο ΔΕΗ(ΚΟΤ) και σε εταιρείες ύδρευσης της χώρας σε τρίτεκνους, πολύτεκνους, υπερήλικες και οικονομικά αδύναμους που αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση σε ευάλωτους συμπολίτες μας.
 • Την ύπαρξη Κέντρων Κοινότητας, που παρέχουν υπηρεσίες κατά προτεραιότητα σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ωφελούμενοι ΕΕΕ, μετανάστες, ΑμεΑ κ.α.
 • Επιπρόσθετα μετά από παρέμβαση και πρωτοβουλία του βρήκε μεγάλους Ομίλους και Εταιρείες που συνέδραμαν για την κάλυψη των αναγκών (χειρουργείων και όχι μόνο) στα Νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας, εξασφαλίζοντας την βιωσιμότητά τους. Ειδικότερα, στο μεν πρώτο δόθηκαν ιατρικά μηχανήματα, όπως σχισμοειδής λυχνία, τονόμετρο, ηλεκτρικό τραπέζι αυτόματο, διαθλασίμετρο, καρδιογράφο, Doppler αγγείων, ηχοβόλος κεφαλή και στο δε δεύτερο υπερηχοτομογράφος, ενδοσκοπική κάμερα και μόνιτορ και χειρουργική διαθερμία.
 • Ακόμα πρωτοστάτησε για την χορηγία υποδηματικού εξοπλισμού για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.
 • Αξίζει να αναφερθεί ότι ενίσχυσε σχολεία και Συλλόγους σε διάφορες περιοχές του νομού με είδη επώνυμων εταιρειών προς διάθεση για τα φιλανθρωπικά bazaar τους.

Η προσφορά δεν εστιάζει σε κομματικούς χρωματισμούς, αλλά στην ανθρωπιά και την ειλικρίνεια.

Εμείς πάντως προς όφελος του νομού μας, ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλοι πολιτικοί το παράδειγμα του Βουλευτή, κυρίου Μάκη  Μπαλαούρα και να αφήσουν τις μικροπολιτικές διενέξεις τους και να παραδειγματιστούν, εστιάζοντας στα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας.